KΥΣΕΑ Κρίσεις Αρχηγών – Όλες οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης
Δημοσιευμένο από EKĖO στην κατηγορία ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, Ετικέτες: Αποστρατείες, Αρχηγός ΓΕΑ, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αρχηγός ΓΕΝ, Αρχηγός ΓΕΣ, Γεώργιος Νακόπουλος, Γεώργιος Σεφερλής, Γεώργιος Σκιαδάς, Δημήτριος Αγγελούδης, Δημήτριος Λυμπέρης, Θεόκλητος Ρουσάκης, Ιωάννης Ζάρας, Ιωάννης Κωνσταντινίδης, Κρίσεις Αρχηγών, ΚΥΣΕΑ, Μιχάλης Κωσταράκος, Νικόλαος Κρυονερίτης, Παναγιώτης Ευσταθίου, Παναγιώτης Τσολακίδης, Πάνος Μπεγλίτης, Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ, Φραγκούλης ΦράγκοςΗ πρωτοβουλία για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ στηλιτεύτηκε έντονα από την αξιωματική αντιπολίτευση, που έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική ενέργεια» από μια κυβέρνηση που καταρρέει.
Ειδικότερα, σε αιχμηρή δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας ανέφερε ότι «την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».
Κάλεσε επίσης τον υπουργό «να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια» και δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα αναγνωρίσει «μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος».
«Κάτω τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Αποτελείτε, πλέον, παρελθόν. Τελειώσατε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Ο υπουργός Αμυνας και η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις στο λαό για ποιο λόγο σ αυτές τις συνθήκες αντικατέστησαν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων» τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Πολιτικά άκομψο και ηθικά ανεπίτρεπτο» χαρακτήρισε ο ΛΑΟΣ τον «τεμαχισμό» του συνόλου της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων «λίγες ώρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης». «Αξιοι ανώτατοι αξιωματικοί αποκεφαλίστηκαν με μία πρακτική που και στο παρελθόν είχε καταφύγει το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η θέση που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ διά μέσου Θ. Δρίτσα, ο οποίος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου βρίσκεται υπό κατάρρευση. Από καιρό απομονωμένη από το λαό κινδυνεύει να χάσει και την εμπιστοσύνη της Βουλής».
«Θεωρούμε», συμπλήρωσε, «απολύτως απαράδεκτο να αποφασίσει ο υπουργός αυτής της κυβέρνησης για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, προτού ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, συγκεκριμένα πριν από απόφαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Πρωθυπουργός».
Πράξη πολιτικά ανήθικη και παλαιοκομματικής αντίληψης χαρακτήρισε την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και την αλλαγή του συνόλου της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία ΔΗΣΥ .
Η συγκεκριμένη εξέλιξη «επιβεβαιώνει την οριστική ρήξη της κυβέρνησης Παπανδρέου με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα», υποστηρίξε η ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει χρέος προστατεύοντας την νομιμότητα, να αρνηθεί την υπογραφή των διαταγμάτων.
«Οι σχεδιαζόμενες σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας της κοινής γνώμης», τόνισε από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά προθέτοντας, «οι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην προβλεπόμενη ώρα τους και όχι τώρα, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα. Ποια ανάγκη τις επέβαλε; Αυτό είναι το ερώτημα της κοινωνίας».
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική