Ο Υποστράτηγος Χρήστος Μανωλάς δέχθηκε επίθεση στο διαδίκτυο
Δημοσιευμένο από EKĖO στην κατηγορία ΒΙΑ & ΕΓΚΛΗΜΑ, Ετικέτες: 95 ΑΔΤΕ, ΑΣΕΙ, ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, στρατιωτικές σχολές, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, Σχολή Ευελπίδων, Χρήστος ΜανωλάςΈνας από τους πιο διακεκριμένους και δημοφιλείς Υποστρατήγους της Ελλάδας δέχθηκε πρόσφατα μια ύπουλη επίθεση στο διαδίκτυο πιθανότατα από Ανθέλληνες. Σκοτεινοί κύκλοι δημιούργησαν ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook με σκοπό να τον διασύρουν και να μειώσουν το αναμφισβήτητο κύρος που ήδη διαθέτει στο στράτευμα και στις στρατιωτικές σχολές. Το ψεύτικο προφίλ στο facebook που έφερε τον τίτλο «Χρήστος Μανωλάς» παρουσίαζε φωτογραφίες του Καταδρομέα Υποστρατήγου Χρήστου Μανωλά (σημερινού Διοικητή 95 ΑΔΤΕ) μέχρι και από τη νεαρή του ηλικία ως αξιωματικού (βλ φωτό, δείγμα της λεπτομερούς διείσδυσης των ενόχων στη ζωή του) και επικοινωνούσε με διάφορα πρόσωπα ως Υπτγος Χρήστος Μανωλάς προκειμένου να κάνει φίλους και να αποσπάσει πληροφορίες.
Μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε να γίνει «φίλος» στο facebook με διάφορα άτομα ακόμη και παλιούς σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) αφού Διοικητής τους ήταν ο Ταξίαρχος Χρήστος Μανωλάς πριν δύο χρόνια. Στη συνέχεια άρχισε κάνει «φίλους» στο facebook άσεμνα άτομα ενώ βέβαια όλα ήταν σε κοινή θέα. Η ομάδα που κρύβεται πίσω από το προφίλ έκανε το λάθος να έρθει σε επαφή (αίτημα φιλίας) και με το Διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Όπλων (ανώνυμα μέσω facebook) χωρίς να γνωρίζεί ότι ο Καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος υπήρξε καθηγητής του Υπτγου Μανωλά το 1998 στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου. Όμως ο πραγματικός Υπτγος Χρήστος Μανωλάς ήταν σε συνεχή επαφή με το Διευθυντή του EKEO καθώς και με την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι ένοχοι. Φυσικά το προφίλ κατέβηκε άμεσα (αφού πρώτα πανικόβλητος ο δράστης άλλαξε όνομα από Χρήστος Μανωλάς σε Νικόλαος Ζαφειρόπουλος) ενώ τα υπόλοιπα θα τα ρυθμίσει ο εισαγγελέας.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για ομάδα που προσπαθεί να πλήξει την πορεία του Υποστρατήγου που προαλείφεται για νέος Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων αφού έχει τεράστια εμπειρία σε θέματα στρατιωτικής εκπαίδευσης που αναγνωρίζεται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις και πλήθος στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι γνωστό αν αυτοί που προσπαθούν να εμποδίσουν την έλευση του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων συνδέονται η υποκινούνται από άλλους στρατιωτικούς αλλά θα το μάθουμε σίγουρα στις επερχόμενες κρίσεις του Μαρτίου. Το EKEO παρακολουθεί το θέμα της επίθεσης αυτής στενά και φυσικά οποιαδήποτε αναφορά στο προδοτικό προφίλ ως αρνητικό στοιχείο στις επερχόμενες κρίσεις του Μαρτίου θα αποδείξει ποιος προσπάθησε να σταματήσει την έλευση του Υπτγου Χρήστου Μανωλά στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί το παραπάνω γεγονός ως λόγος αποτροπής της κοινωνικής δικτύωσης των στρατιωτικών και ιδιαίτερα των σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών. Απλώς χρειάζεται να υπάρχει κοινός νους και να μην διαρρέει ο χρήστης του διαδικτύου υπηρεσιακά μυστικά μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Η αντίδραση του Υποστρατήγου Χρήστου Μανωλά αποτελεί δίδαγμα για όλους τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών, δηλαδή:
Ναι στη χρήση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης με περίσκεψη και δυναμική αντίδραση σε περίπτωση διαπίστωσης παραβατικής συμπεριφοράς. Το EKEO παραμένει στη διάθεση των σπουδαστών όλων των στρατιωτικών σχολών για συζήτηση επί του θέματος μέσω της ιστοσελίδας μας στο facebook.